ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 15114 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

400 γρ. κουβερτούρα (με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό κακάο)

250 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες

400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι

 

Πως το κάνουμε:

Αφήνουμε 400 γραμμάρια σοκολάτα (με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο) να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό το κάνουμε επειδή δεν θέλουμε να έχει ούτε σταγόνα υγρασίας επάνω της.

Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.

Βράζουμε 250 γραμμάρια γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια σοκολάτας.

Μετά ρίχνουμε μέσα και 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μαλακά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Γεμίζουμε μικρά μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο να στερεοποιηθούν.

Μπορείτε να γαρνίρετε με σαντυγί, ξηρούς καρπούς, σιρόπι, ό,τι θέλετε.

Γινόμαστε κουραστικοί με το θέμα της περιεκτικότητας στο κακάο, αλλά πρέπει να το δοκιμάσετε και θα δείτε κι από μόνοι σας ότι έχουμε δίκαιο.

 

Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: ΝΑΥΣΙΚΑ Γ. από : Πατήσια. Η συνταγή προσαρμόστηκε από τους διορθωτές του chocosplash

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 15114 φορές.


ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ


ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΧΛΑΔΙ


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ - ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE


ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΖ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ