ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΙΚ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 142360 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

500 γρ. φαρίνα

½ κ.γ. μπέικιν

4 αυγά

250 γρ. βιτάμ

1 ½ ποτήρι κρασιού χυμό πορτοκάλι

10 γρ. κανέλα

10 γρ. γαρύφαλλο

10 γρ. μοσχοκάρυδο

10 γρ. ζιγγιβέρι (πιπερόριζα σκόνη)

300 γρ. κουβερτούρα

400 γρ. ζάχαρη

 

Πως το κάνουμε:

Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη πολύ καλά.

Προσθέτουμε τα αυγά, το μπέικιν και το μίγμα μπαχαρικών.

Προσθέτουμε 250 γραμμάρια αλεύρι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το χυμό και μετά το υπόλοιπο αλεύρι.

Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε τη ζύμη κρατώντας 2 κουταλιές της σούπας.

Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με το μίγμα των δυο κουταλιών.

Βάζουμε το σοκολατένιο μίγμα σε 4 σημεία με ένα κουτάλι και ψήνουμε στους 170ο Κελσίου στον αέρα για 45 λεπτά.

 

Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Αναστάσιος Κ. από τον Κορυδαλλό.

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 142360 φορές.


ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ


ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΕΔΕΣΜΑ ΣΟΚΟΜΠΑΝΑΝΑ BAILEYS ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΣΠΙΤΙΚΗ ΒΟΤΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ