ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΙΚ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 141708 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

500 γρ. φαρίνα

½ κ.γ. μπέικιν

4 αυγά

250 γρ. βιτάμ

1 ½ ποτήρι κρασιού χυμό πορτοκάλι

10 γρ. κανέλα

10 γρ. γαρύφαλλο

10 γρ. μοσχοκάρυδο

10 γρ. ζιγγιβέρι (πιπερόριζα σκόνη)

300 γρ. κουβερτούρα

400 γρ. ζάχαρη

 

Πως το κάνουμε:

Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη πολύ καλά.

Προσθέτουμε τα αυγά, το μπέικιν και το μίγμα μπαχαρικών.

Προσθέτουμε 250 γραμμάρια αλεύρι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το χυμό και μετά το υπόλοιπο αλεύρι.

Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε τη ζύμη κρατώντας 2 κουταλιές της σούπας.

Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με το μίγμα των δυο κουταλιών.

Βάζουμε το σοκολατένιο μίγμα σε 4 σημεία με ένα κουτάλι και ψήνουμε στους 170ο Κελσίου στον αέρα για 45 λεπτά.

 

Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Αναστάσιος Κ. από τον Κορυδαλλό.

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 141708 φορές.


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΑΜΥΓΔΑΛΟ


ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΒΟΥΤΗΓΜΑ (FONDUE)


ΚΕΙΚ ΚΑΚΑΟ


CHOCO-COCO


XXXL TWIX


ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΙΑ ΚΟΡΜΟΥΣ - ΛΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ


ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑΣ