ΥΓΡΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 30483 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

50 γρ. κουβερτούρα

120 γρ. αποφλοιωμένο αμύγδαλο, τριμμένο σε σκόνη

100 γρ. άχνη ζάχαρη

2 ασπράδια αυγού

50 ml κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. κορν φλάουρ

Για την γκανάζ:

250 ml κρέμα γάλακτος

250 γρ. κουβερτούρα

150 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη

Για το γλάσο:

150 γρ. κουβερτούρα

150 ml κρέμα γάλακτος

Για τη διακόσμηση:

Ξύσμα κουβερτούρας

 

Πως το κάνουμε:

Παντεσπάνι: Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Μόλις λιώσει καλά τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε  την αμυγδαλόσκονη, την άχνη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουνε.

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια για να αφρίσουν και τα προσθέτουμε στο μίγμα.

Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.

Απλώνουμε λαδόκολα σε μια στρογγυλή φόρμα (ή σε ένα ταψί με τσέρκι) και ρίχνουμε τη ζύμη μέσα της.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 12 με 15 λεπτά.

Γκανάζ: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια.

Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα καλά οπότε και το βγάζουμε από τη φωτιά για να κρυώσει λίγο.

Χτυπάμε στο μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα την κρέμα γάλακτος, όχι σε σαντιγί αλλά σε υφή που να θυμίζει το γιαούρτι.

Μόλις πέσει η θερμοκρασία από την κουβερτούρα, την αναμιγνύουμε με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος, με ξύλινη κουτάλα ή στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.

Συναρμολόγηση: Καλύπτουμε το παντεσπάνι με την γκανάζ και λειαίνουμε με μια σπάτουλα (ή ένα μεγάλο - μακρύ - πλατύ μαχαίρθ), να πάει παντού και να καθίσει σαν στρώμα επάνω στο δίσκο.

Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο όλο το βράδυ ή καλά κλεισμένη στην κατάψυξη, να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.

Την επομένη ετοιμάζουμε το γλάσο.

Γλάσο: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν λιώσει καλά η σοκολάτα βγάζουμε το μίγμα από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει ελαφριά το αλοίφουμε σε όλη την επιφάνεια της τούρτας.

Αφήνουμε και πάλι στο ψυγείο ή την κατάψυξη να κρυώσει καλά η τούρτα.

 

Την αρχική συνταγή μας την έστειλε ο/η: Ναυσικά Γ. Στην κουζίνα χρειάστηκε να την τροποποιήσουμε σε αυτή που διαβάζετε.

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 30483 φορές.


CUP CAKE ΤΩΝ ΝΕΡΑΙΔΩΝ


MUFFINS ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ


XXXL TWIX


ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ


ΑΕΡΙΝΗ ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ


ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΕΔΕΣΜΑ ΣΟΚΟΜΠΑΝΑΝΑ BAILEYS ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ


ΦΟΝΤΑΝΑΚΙΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ