ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ ΤΡΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 17045 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

275 γρ σοκολάτα γάλακτος

300 γρ σοκολάτα λευκή

550 γρ κρέμα γάλακτος

 

Πως το κάνουμε:

Στρώνουμε με πλαστική μεμβράνη πυθμένα και τοιχώματα μια στενόμακρη φόρμα για κέικ.

Χωρίζουμε την κρέμα γάλακτος σε 3 μέρη: 200γρ+ 200γρ.+ 150γρ.

Μοιράζουμε το κάθε είδος σοκολάτας ψιλοκομμένο σε διαφορετικό μπολ.

Μοιράζουμε σε 3 διαφορετικά κατσαρολάκια τις αντίστοιχες δοσολογίες κρέμας γάλακτος.

Ζεσταίνουμε τα 200γρ. κρέμας γάλακτος και το ρίχνουμε καυτό πάνω στη σοκολάτα κουβερτούρα.

Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα που την έχουμε καλύψει με πλαστική μεμβράνη.

Βάζουμε στη κατάψυξη μόλις κρυώσει λίγο. Αφήνουμε να παγώσει για 20 λεπτά. Ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 200γρ. κρέμας και το ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.

Μόλις κρυώσει το ρίχνουμε πάνω από την πρώτη στρώση που έχει παγώσει της κουβερτούρας.

Αφήνουμε άλλα 20 λεπτά να παγώσει στην κατάψυξη. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και με τη λευκή σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος που έχει μείνει (150γρ.).

Παγώνουμε το γλυκό. Την ώρα του σερβιρίσματος ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με σοκολατάκια.

 

Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Ναυσικά Γ.

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 17045 φορές.


ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


MUFFINS ΜΕ ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΤΡΟΥΦΕΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ


ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ


ΣΟΚΟΥΑΚΕΡ! ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΒΡΩΜΗΣ


ΚΕΙΚ ΖΕΒΡΑ


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ


ΤΟ ΚΕΪΚ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ