ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 6123 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

1 ποτήρι λάδι

¾ ποτηριού ζάχαρη

½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι

1 πορτοκάλι ξύσμα

½ κ.γ. σόδα

500 γρ φαρίνα

150 γρ κουβερτούρα

50 γρ κρέμα γάλακτος

 

Πως το κάνουμε:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και το ρίχνουμε στο λάδι. Προσθέτουμε  το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε.

Ανοίγουμε σε φύλλο πάχους ½ εκατοστό και κόβουμε κύκλους ή ότι σχέδιο θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να  πάρουν χρώμα.

Όταν βγουν από το φούρνο τα μπισκότα στην αρχή είναι μαλακά, μετά σκληραίνουν.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και όταν αρχίσει να φουσκώνει κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 100 γρ κουβερτούρα.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να πήξει και βάζουμε λίγη ανάμεσα σε δυο μπισκότα.

Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα (50 γρ) και ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα ή βουτάμε κάθε μπισκότο μέχρι τη μέση.

 Βγαίνουν γύρω στα 35 μπισκότα.

 

Τη συνταγή μας την έστειλε η Μάγια  Νικολά 


Προτείνουμε το βιβλίο της :  

ΝΕΡΑΪΔΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

Της Maya Nikola

Τι μαγειρεύουν οι νεράιδες; Μαγικές συνταγές για γευστικότατα φαγητά, γλυκά και ροφήματα, μέσα από τις ζωές ιδιαίτερα έξυπνων νεράιδων.

ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με πληρωμή Paypal

 

 

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 6123 φορές.


ΑΝΘΙΣΜΕΝΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΛΕΥΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Cookies της Μαριγώς


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΣΤΑΝΟΥ


ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ


ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΣΟΚΟΥΑΚΕΡ! ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΒΡΩΜΗΣ


ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΦΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ