ΚΑΥΤΕΣ ΤΡΟΥΦΕΣ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 3107 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

300 γρ. κουβερτούρα (με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο)

250 γρ. κρέμα γάλακτος (πλήρης)

50 γρ. βούτυρο (μαργαρίνη)

2 κ.σ. λικέρ αμαρετό (λικέρ με άρωμα αμύγδαλο)

Πιπέρι καγιέν 

 

Καλλιτεχνική διαδικασία:

Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. 

Όταν φουσκώσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια.

Προσθέτουμε το βούτυρο, 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν και 2 κουταλιές της σούπας λικέρ.

Ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για να μπορεί να πλαστεί.

Όταν σφίξει πλάθουμε μπαλάκια.

Μπορούμε να τους ρίξουμε από πάνω λίγο πιπέρι καγιέν για χρώμα και γεύση. 

 

Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η Μάγια Νικολά, από Χαλάνδρι


Προτείνουμε το βιβλίο της Μάγια Νικολά:

ΝΕΡΑΪΔΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

Της Maya Nikola

Τι μαγειρεύουν οι νεράιδες; Μαγικές συνταγές για γευστικότατα φαγητά, γλυκά και ροφήματα, μέσα από τις ζωές ιδιαίτερα έξυπνων νεράιδων.

Αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε όλη την Ελλάδα με πληρωμή Paypal

 

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 3107 φορές.


ΣΟΚΟΥΑΚΕΡ! ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΒΡΩΜΗΣ


ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ


Η ΤΟΥΡΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ


ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Η ΜΕΡΕΝΤΑ ΤΗΣ ΝΑΥΣΙΚΑΣ


ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΒΟΥΤΗΓΜΑ (FONDUE)


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


CHEESE CAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑ