ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 7299 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ:

200 γρ ζάχαρη

120 γρ ελαιόλαδο

2 αυγά

100 γρ αλεύρι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. κανέλα

50 γρ γάλα

100 γρ κρέμα γάλακτος

250 γρ καρυδόψιχα χονδροκομμένη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:

300 γρ κουβερτούρα με όσο το δυνατόν περισσότερο κακάο

350 γρ κρέμα γάλακτος

1 κ.γ. μέλι

 

Πως το κάνουμε:

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ: Στο μίξερ τοποθετούμε το ελαιόλαδο, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε στη μεσαία ή στη γρήγορη ταχύτητα και μετά το γυρνάμε στην αρχή ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και στο τέλος την καρυδόψιχα.

Τοποθετούμε σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170º C για 45 με 50 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσει και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με λιωμένη σοκολάτα.

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ: Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα.

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το μέλι σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα (που την έχουμε σε ένα μπολ). Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και με αυτή καλύπτουμε την κρύα καρυδόπιτα.   

 

Την αρχική συνταγή μας την έστειλε ο/η: nelly13, από Νίκαια. Στην κουζίνα (καθώς αργά ή γρήγορα δοκιμάζουμε όλες τις συνταγές) χρειάστηκε να την τροποποιήσουμε σε αυτήν που διαβάζετε.

 

Υπόψιν: αυτή η συνταγή είναι "τύπου καρυδόπιτα". Η κλασική συνταγή είναι με τρίμα φρυγανιάς.

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 7299 φορές.


ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΜΕ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΕΠIΚΑΛΥΨΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΚΡΕΜ ΜΠΡΥΛΕ (crème brûlée)


ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ


Ρολάκια φύλλο με μήλο και σοκολάτα


ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ