ΕΔΕΣΜΑ ΤΥΠΟΥ ΠΑΓΩΤΟ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 5599 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 γραμμαρίων

1 κούπα (περίπου 200 γραμμάρια) σιρόπι σοκολάτας

2 κρέμες γάλακτος των 200 ml

 

Πως το κάνουμε:

Βάζουμε το εβαπορέ σε ένα μπολ με καπάκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει (ανάλογα και την κατάψυξη που έχουμε μπορεί να χρειαστεί περισσότερο, όχι λιγότερο).

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος και τις χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σαντιγί. Με το που θα μοιάζουν στην όψη με σαντιγί σταματάμε αμέσως το χτύπημα, αλλιώς θα νερουλιάσουν πάλι.

Βγάζουμε το γάλα εβαπορέ από το ψυγείο και του προσθέτουμε 1 κούπα σιρόπι.

Το χτυπάμε στο μίξερ για 10 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.

Ρίχνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στη λεκάνη και χτυπάμε με το μίξερ στην αργή ταχύτητα για 1 με 2 λεπτά.

Αδειάζουμε το μίγμα μας σε ένα μπολ παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη για 10 με 12 ώρες. Δεν χρειάζεται ενδιάμεσα να το βγάλουμε και να το ανακατέψουμε / χτυπήσουμε καθώς δεν είναι παγωτό και δεν κάνει κρυστάλλους!

 

Τη συνταγή μας την έστειλε η Πένυ Σ. από Άνω Πατήσια. Στην κουζίνα (καθώς αργά ή γρήγορα δοκιμάζουμε όλες τις συνταγές) χρειάστηκε να τροποποιήσουμε τη συνταγή σε αυτή που διαβάζετε εδώ.

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 5599 φορές.


ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ


ΚΡΥΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΒΙΕΝΝΟΥΑ


ΤΑΡΤΑ ΑΧΛΑΔΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ


ΦΟΝΤΑΝ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ


ΒΑΣΗ ΣΠΙΤΙΚΗΣ ΚΡΕΠΑΣ


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΡ