ΑΝΘΙΣΜΕΝΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 11246 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

Για τη μους:

170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

6 κρόκοι

35 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. ανθόνερο

80 γρ. ζάχαρη

5 λουκούμια ψιλοκομμένα

Για το γλάσο:

100 γρ. σοκολάτα

150 γρ. κρέμα γάλακτος

30 γρ. μέλι

Για το σιρόπι:

150 γρ. νερό

120 γρ. ζάχαρη

1 κ.σ. ανθόνερο

Έτοιμο παντεσπάνι με 3 δίσκους

 

Πως το κάνουμε:

Για τη μους:

Λιώνουμε τη σοκολάτα, χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους με ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ενσωματώνουμε όλα τα υλικά.

Για το γλάσο:

Ζεσταίνουμε την κρέμα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Για το σιρόπι:

Βράζουμε όλα τα υλικά για δυο λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Συναρμολόγηση:

Στη βάση βάζουμε το παντεσπάνι και το βρέχουμε με 1/3 από το σιρόπι και απλώνουμε 1/3 από τη μους μας.

Το αφήνουμε να παγώσει για μια ώρα και στη συνέχεια απλώνουμε το γλάσο από πάνω.

 

Τη συνταγή μας την έστειλε η Πένυ από Άνω Πατήσια

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 11246 φορές.


ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ


ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ


ΠΑΓΩΤΟ ΣΑΝΤΟΥΪΤΣ


ΜΟΚΑΤΣΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟ (amaretto mochaccino)


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΚΟΥΑΚΕΡ


ΕΔΕΣΜΑ ΤΥΠΟΥ ΠΑΓΩΤΟ


ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΦΛΟΥΔΕΣ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ