ΑΝΘΙΣΜΕΝΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 11378 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

Για τη μους:

170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

6 κρόκοι

35 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. ανθόνερο

80 γρ. ζάχαρη

5 λουκούμια ψιλοκομμένα

Για το γλάσο:

100 γρ. σοκολάτα

150 γρ. κρέμα γάλακτος

30 γρ. μέλι

Για το σιρόπι:

150 γρ. νερό

120 γρ. ζάχαρη

1 κ.σ. ανθόνερο

Έτοιμο παντεσπάνι με 3 δίσκους

 

Πως το κάνουμε:

Για τη μους:

Λιώνουμε τη σοκολάτα, χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους με ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ενσωματώνουμε όλα τα υλικά.

Για το γλάσο:

Ζεσταίνουμε την κρέμα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Για το σιρόπι:

Βράζουμε όλα τα υλικά για δυο λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Συναρμολόγηση:

Στη βάση βάζουμε το παντεσπάνι και το βρέχουμε με 1/3 από το σιρόπι και απλώνουμε 1/3 από τη μους μας.

Το αφήνουμε να παγώσει για μια ώρα και στη συνέχεια απλώνουμε το γλάσο από πάνω.

 

Τη συνταγή μας την έστειλε η Πένυ από Άνω Πατήσια

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 11378 φορές.


ΜΙΛΦΕΙΓ


ΔΙΧΡΩΜΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΒΡΩΣΙΜΗ ΚΟΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ


ΠΑΣΤΕΛΙ


ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΠΟΥΡΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


KALTER HUND - ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΣ


ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΧΙΟΝΑΤΕΣ