Choco-tiramisu
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 162604 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

5 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

3 πακέτα τυρί μασκαρπόνε

100 ml κρέμα γάλακτος

4 κουτάκια ζάχαρη βανίλιας

3 κ.σ. ζάχαρη

1 διπλό δυνατό εσπρέσο μέτριο

120 ml κονιάκ

2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ

Σκόνη κακάο

Σταγόνες κουβερτούρας

 

Πως το κάνουμε:

Ανακατεύουμε το κονιάκ και τον εσπρέσο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.

Χτυπάμε τους κρόκους, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, 3κ.γ. κακάο και 2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ στο μίξερ.

Προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και 3 – 4 κ.σ. κονικάκ.

Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με λίγο αλάτι μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά με την κρέμα τυριού αναδιπλώνοντας την.

Σε ένα ταψάκι απλώνουμε μια μεγάλη κουταλιά από την κρέμα με ένα πινελάκι και στρώνουμε μερικές σταγόνες κουβερτούρας.

Βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα – ένα στο μίγμα εσπρέσο-κονιάκ και τα στρώνουμε στο ταψί.

Βάζουμε από πάνω τη μισή κρέμα.

Αν θέλουμε ρίχνουμε ξανά μερικές σταγόνες κουβερτούρας.

Βάζουμε άλλη μια σειρά σαβαγιάρ βρεγμένα στο μίγμα και ρίχνουμε στο τέλος την υπόλοιπη κρέμα.

Με ένα σουρωτήρι ρίχνουμε την σκόνη κακάο.

Το γλυκό μπαίνει στο ψυγείο και το τρώμε την άλλη μέρα.

Αν θέλετε φτιάξτε το κλασσικό τιραμισού απλά μην βάλετε σοκολάτα στην κρέμα.

 

Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Joannameds, από Αθήνα.

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 162604 φορές.


MUFFINS ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΡ


ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΖ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ


ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ


CUP CAKE ΤΩΝ ΝΕΡΑΙΔΩΝ


ΦΛΟΥΔΕΣ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ


ΜΙΛΚΣΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ