ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 6313 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

200 - 250 γρ. αμύγδαλα τριμμένα στο μούλτι

30 - 40 γρ. φρέσκο βούτυρο

100 γρ. λευκή σοκολάτα

80 - 100 γρ. λικέρ φρούτα του δάσους

3 κ.σ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους

300 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα

1 πρέζα αλάτι 

 

Πως το κάνουμε:

Ζεσταίνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια ευκολοδούλευτη κρέμα.

Προσθέτουμε το τρίμμα αμυγδάλων, τη μαρμελάδα και (σε ζεστή πάντα θερμοκρασία) το βούτυρο, όσο χρειάζεται για να γίνει μια ευκολοδούλευτη ζύμη.

Πλάθουμε πάνω σε λαδόκολλα κορδόνια διαμέτρου έως 1 εκ, τα κόβουμε σε κομμάτια των 5 - 6 εκατοστών και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον για να κρυώσει το βούτυρο και να στερεοποιηθούν.

Ζεσταίνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε με τη βοήθεια 2 πιρουνιών (δεν τα τσιμπάμε, τα πιάνουμε απαλά) τα μπαστουνάκια στην κουβερτούρα σοκολάτα για να καλυφθούν και τα ξαπλώνουμε έπειτα σε λαδόκολλα.

Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

 

Καλή απόλαυση!!!

 

Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Mushroommania στο FB, από Αθήνα

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 6313 φορές.


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΚΟΥΑΚΕΡ


ΑΠΛΗ ΣΟΥΠΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ


ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙ


ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ


ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ