ΒΑΣΗ ΣΠΙΤΙΚΗΣ ΚΡΕΠΑΣ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 9333 φορές.


Υλικά Δημιουργίας:

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά

500 γρ. φρέσκο γάλα

¼ κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. μαλακό βούτυρο

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία:

Βάζουμε στο μπωλ του μίξερ 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2 αυγά και τα χτυπάμε στη μέση ταχύτητα.

ΑΝ ΟΙ ΚΡΕΠΕΣ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΓΛΥΚΕΣ μπορείτε να προσθέσετε και 1 λουβί ΒΑΝΙΛΙΑ και μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη.

Προσθέτουμε  λίγο - λίγο το γάλα και το νερό.

Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το 2 κουταλιές της σούπας υγρό ή μαλακό βούτυρο.

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός (πιο ρευστός από μέλι).

ΠΩΣ ΤΗ ΨΗΝΟΥΜΕ:

Δεν χρειάζεται ειδική "κρεπιέρα". Ένα απλό αντικολλητικό τηγάνι.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (λίγο πάνω από τη μέση θερμοκρασία) και του ρίχνουμε ελάχιστο λάδι το οποίο το αλοίφουμε με μια χαρτοπετσέτα (ή πινέλο) να απλώσει σε όλη την οριζόντια επιφάνεια.

Με μια μεγάλη κουτάλα σούπας πάρτε μίγμα και ρίχτε λίγο στο τηγάνι, όσο να πιάσει ολόκληρη την επιφάνεια.

Το ρίχνουμε κυκλικά, από το κέντρο προς την άκρη.

 

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 9333 φορές.


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


CREME BRULEE ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΦΥΣΙΚΑ!


ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ


ΣΑΛΑΜΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ


ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΜΕ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΚΕΙΚ ΜΑΡΜΠΕΛ


ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΗΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ