ΚΕΪΚ ΙΠΠΟΦΑΕΣ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 4272 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250 γρ. βούτυρο

2 φλτζ. ζάχαρη (λευκή κρυσταλλική)

3 αυγά

4 κ.σ. πολτό ιπποφαές

5 κ.σ. κακάο σκόνη άγλυκο

½ φλτζ. φρέσκο γάλα

Ξύσμα από τη φλούδα ενός ακέρωτου πορτοκαλιού

2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Σκόνη κακάο για το πασπάλισμα

 

Πως το κάνουμε:

Ανοίγουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για να προθερμαίνεται.

Αφήνουμε το βούτυρο έξω για να μαλακώσει.

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ, στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια κρέμα.

Προσθέτουμε 3 αυγά ένα - ένα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μίγμα εναλλάξ με το γάλα.

Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού.

Κλείνουμε το μίξερ και παίρνουμε 6 κουταλιές της σούπας από το μίγμα και το βάζουμε σε διαφορετικό μπολ. Μέσα στο μίγμα αυτό ρίχνουμε τον πολτό του ιπποφαούς και ανακατεύουμε πολύ καλά

Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα τη μισή ποσότητα από το πρώτο μίγμα.

Μετά ρίχνουμε το δεύτερο μίγμα έτσι ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια. Ανακατεύουμε λιγάκι με ένα πηρούνι για να σμίξουν ΛΙΓΟ οι ζύμες και να μην ξεκολάνε.

Τέλος ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζύμη. Πάλι ανακατεύουμε ελάχιστα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 ώρα ή παραπάνω, αν είναι μέρα με υγρασία.

Για να ελέγξουμε αν το κέικ είναι έτοιμο παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα και τη βυθίζουμε στο κέικ.

Αν όταν τη βγάλουμε είναι καθαρή (δεν έχει κομμάτια από τη ζύμη) τότε το κέικ είναι έτοιμο.

Περιμένουμε τουλάχιστον μισή ώρα με 45 λεπτά για να το βγάλουμε από τη φόρμα.

Όταν κρυώσει λίγο το κέικ πασπαλίζουμε με "ζάχαρη άχνη" και με κακάο.

Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι "ιπποφαές" σημαίνει "τροφή αλόγων".

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 4272 φορές.


ΠΑΣΤΕΛΙ


ΕΥΚΟΛΗ ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΣΟΚΟΥΑΚΕΡ! ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΒΡΩΜΗΣ


ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΔΩΡΑΚΙΑ


ΣΟΚΟΜΕΛΩΟΥΣ ΞΥΛΑΚΙΑ


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΡ


ΜΟΚΑΤΣΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟ (amaretto mochaccino)


ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ