ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 4540 φορές.


Τι χρειάζεται:

160 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

220 γρ. φρέσκο γάλα

2 κ.σ. σκόνη κακάο - άγλυκο, χωρίς ζάχαρη

3 κρόκοι αυγού

60 γρ. σοκολάτα με πάνω από 70% κακάο

440 γρ. κρέμα γάλακτος

2 λουβιά βανίλιας

μισό κ.σ. αλάτι

 

Πως το κάνουμε

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 220 γραμμάρια γάλα, 160 γραμμάρια ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας κακάο και ελάχιστο αλάτι (μισό κουταλάκι του γλυκού). Το σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε.

Χωρίζουμε τους κρόκους από 3 αυγά και τους βάζουμε στο μπολ του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.

Όπως κάνουμε και στο αυγόκομα της σούπας, πέρνουμε ελάχιστο από το σιρόπι της κατσαρόλας και το ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ.

1 κουταλιά της σούπας, 2, 3, 4, 5.

Κλείνουμε το μίξερ και ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα. ΧΑΜΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ, να μη βράσει.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη σοκολάτα (την σπάμε κομμάτια) μέχρι να λιώσει.

Το αφήνουμε να κρυώσει και καμιά ώρα και το βάζουμε στην παγωτομηχανή.

Αν δεν έχουμε παγωτομηγανή το βάζουμε σε μπολ και στην κατάψυξη, αλλά κάθε μία ώρα πρέπει να το βγάζουμε να το ανακατεύουμε και ξανά μανά.

 

 

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 4540 φορές.


ΚΡΥΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΒΙΕΝΝΟΥΑ


SONHO DE CREME DO CHOCOLATE


ΦΟΝΤΑΝ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ


ΣΟΚΟΥΑΚΕΡ! ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΒΡΩΜΗΣ


ΜΙΛΦΕΙΓ


CHEESE CAKE ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ


ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ


ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ