ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 2165 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

Βερύκοκα

Σοκολάτα με κακάο 70% και παραπάνω

 

Πως το κάνουμε:

Πλένουμε πολύ καλά τα βερύκοκα που θέλουμε να αποξηράνουμε.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Όχι μέχρι πάνω, επειδή θα μπούνε και τα βερύκοκα μέσα, οπότε υπολογίστε τον όγκο τους.

Όταν πάρει βράση βυθίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα βερύκοκα λίγα-λίγα ή ένα-ένα και τα αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα.

Τα βγάζουμε με προσοχή να μην καούμε, τα ανοίγουμε κι αφαιρούμε το κουκούτσι τους. Ελέγχουμε και για ..."επισκέπτες".

 

Τοποθετούμε τα μισά βερύκοκα με τη λακούβα προς τα επάνω στη σχάρα του φούρνου. Αν έχουμε 2 σχάρες, τις χρησιμοποιούμε και τις 2 σε διαφορετικό ύψος. Αφήνουμε μια μικρή απόσταση μεταξύ τους επειδή θα γείρουν και δεν πρέπει να ακουμπήσουν μεταξύ τους.

 

Επειδή θα τρέξουν ζουμιά, βάζουμε και ένα ταψί με λαδόκολλα στον πάτο του φούρνου. Η λαδόκολλα μπαίνει για να μην λερωθεί το ταψί.

 

Ψήνουμε στον αέρα στους 120 βαθμούς Κελσίου για 4 ώρες περίπου. Βέλποντας και κάνοντας, επειδή εξαρτάται και από την ποικιλία, τη χρονιά, την υγρασία της ατμόσφαιρας...

 

Μόλις τελειώσουν λυώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βουτάμε μέσα κάθε βερύκοκο από μισό και το αφήνουμε να κρυώσει η σοκολάτα σε λαδόκολλα.

 

Η τέλεια απόλαυση!

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 2165 φορές.


ΣΟΚΟΛΑΤΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ


ΚΡΕΠΑ ΣΟΚΟΜΠΑΝΑΝΑ


ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΖ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ


ΠΡΑΛΙΝΕΣ ΟΠΕΡΑ


MUFFINS ΜΕ ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΣΟΥΠΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΒΕΛΟΥΤΕ


ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΣΟΚΟΖΕΛΕ