ΕΥΚΟΛΗ ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 11263 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

500 γρ. Κρέμα Γάλακτος

300 γρ. Πλήρες γάλα

1 μικρή Nutella

15 γρ. ζελατίνη

2 λουβιά βανίλια

 

Πως το κάνουμε:

Αφήνουμε μία μικρή νουτέλα στον πάγκο με ανοικτό καπάκι για να έχει τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε ένα μπολάκι με νερό για να μουλιάσουν.

Στο μίξερ ανακατεύουμε στη χαμηλή ταχύτητα 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 300 γραμμάρια γάλα και το περιεχόμενο από 2 λουβιά βανίλια.

Το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά και ζεσταίνουμε το μίγμα. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο, στραγγίζουμε τα φύλλα της ζελατίνης, τα ρίχνουμε και αυτά μέσα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα και την νουτέλα. Συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.

Το βγάζουμε από τη φωτιά και τό βάζουμε σε φόρμα.

Αφήνουμε τη φόρμα εκτός ψυγείου να κρυώσει κάπως και μετά τη βάζουμε στο ψυγείο.

Αν θέλετε σερβίρετε με τρούφα σοκολάτας ή περιχύνετε από πάνω κάποιο σιρόπι παγωτού που σας αρέσει.

Αν δεν ξεκολλάει από τη φόρμα να τη ζεστάνετε με ένα φλόγιστρο ή με καυτό νερό.

-----------

Τη συνταγή μας την έστειλε η Αλίκη.

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 11263 φορές.


ΦΟΝΤΑΝΑΚΙΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ


ΜΑΝΤΑΡΙΝΟΛΑΤΑΚΙΑ


ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ


ΜΠΑΡΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


CHEESECAKE ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ


ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΦΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


PALMIERS