ΚΡΕΠΑ ΣΟΚΟΜΠΑΝΑΝΑ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 3779 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

150 γρ. αλεύρι
400 γρ. γάλα
40 γρ. κακάο σκόνη
60 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
Μπανάνα
Πραλίνα φουντουκιού
 

Πως το κάνουμε:

Βάζουμε στο μπωλ του μίξερ 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2 αυγά και τα χτυπάμε στη μέση ταχύτητα.
Προσθέτουμε 40 γραμμάρια κακάο, 60 γραμμάρια ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι.
Προσθέτουμε  λίγο - λίγο το γάλα και το νερό.
Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το 2 κουταλιές της σούπας υγρό ή μαλακό βούτυρο.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός (πιο ρευστός από μέλι).
Δεν χρειάζεται ειδική "κρεπιέρα". Ένα απλό αντικολλητικό τηγάνι.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (λίγο πάνω από τη μέση θερμοκρασία) και του ρίχνουμε ελάχιστο λάδι το οποίο το αλοίφουμε με μια χαρτοπετσέτα (ή πινέλο) να απλώσει σε όλη την οριζόντια επιφάνεια.
Με μια μεγάλη κουτάλα σούπας πάρτε μίγμα και ρίχτε λίγο στο τηγάνι, όσο να πιάσει ολόκληρη την επιφάνεια.
Το ρίχνουμε κυκλικά, από το κέντρο προς την άκρη.
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις τηγανίζουμε με λίγη ζάχαρη για 7 λεπτά.
Μοιράζουμε τις μπανάνες στις κρέπες, τις τυλίγουμε και προσθέτουμε και πραλίνα φουντουκιού.

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 3779 φορές.


ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΟΜΠΑΝΑΝΑΚΙΑ


ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΔΩΡΑΚΙΑ


ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΥΜΙ


ΚΟΥΠΑ - ΚΕΪΚ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΜΑΤΑ


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


COOKIES ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΙΚ


ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΗΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ