ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 3010 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

180 γρ. αλεύρι μαλακό

160 γρ. φουντούκι, καβουρδισμένο και χοντροκομμένο

90 γρ. ζάχαρη μαύρη

80 γρ. ζάχαρη λευκη κρυσταλλική

70 γρ. βούτυρο, κρύο

50 γρ. κακάο

10 γρ. καφέ εσπρέσο σε σκόνη

3 αυγά

5 γρ. μαγειρική σόδα

3 γρ. εκχύλισμα βανίλιας

2 γρ. αλάτι

 

Πως το κάνουμε:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το κακάο, τον καφέ και το αλάτι.

 

Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε 90 γραμμάρια μαύρης ζάχαρης, 80 γραμμάρια λευκής ζάχαρης και 70 γραμμάρια βούτυρο και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

 

Προσθέτουμε τα αυγά σταδιακά, περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο προτού βάλουμε το επόμενο.

 

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ στο μεσαίο και προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι, τη σόδα κ.λπ. λίγο - λίγο.

 

Ρίχνουμε το φουντούκι και το εκχύλισμα της βανίλιας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

 

Πλάθουμε το ζυμάρι σε δύο κομμάτια των 250 γρ. και τους δίνουμε τη μορφή μπαστουνιού.

 

Σε μια λαμαρίνα (ρηχό ταψί) στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε το ζυμάρι.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20 λεπτά περίπου.

 

Αποσύρουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπαστούνια να κρυώσουν για 15 λεπτά περίπου.

 

Με ένα πριονωτό μαχαίρι τα κόβουμε προσεκτικά σε φέτες πάχους 1,5 εκ. και απλώνουμε τα κομμάτια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη.

 

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου μέχρι τα μπισκότι να γίνουν τραγανά (20 με 30 λεπτά).

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 3010 φορές.


ΣΟΚΟΦΡΑΟΥΛΑΚΙΑ


ΚΡΕΜ ΜΠΡΥΛΕ (crème brûlée)


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΜΙΛΚΣΕΙΚ ESPRESSO – ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΣΟΥΠΕΡ ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ - ΠΡΑΛΙΝΑΣ


ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΕ GANACHE


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ


ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ