ΚΡΕΜ ΜΠΡΥΛΕ (crème brûlée)
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 2106 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

350 γρ. Κρέμα γάλακτος

100 γρ. άσπρη κουβερτούρα

2 κρόκους αυγών

3 κ.σ. ζάχαρη

4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Τζίντερ (ελάχιστο)

 

Πως το κάνουμε:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Λιώνουμε 100 γραμμάρια κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ανακατεύετε με 350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.

Στο μίξερ, στη γρήγορη ταχύτητα χτυπάμε τους κρόκους 2 αυγών με 3 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη μέχρι να πήξουν και να αφρατέψουν.

Συνεχίζοντας το χτύπημα τρίβουμε λίγο τζίντερ και το ρίχνουμε στο μίγμα.

 

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.

Πασπαλίζουμε με μπόλικη μαύρη ζάχαρη την οποια καίμε με ένα φλόγιστρο ή στο γκριλ (το βάζουμε πολύ κοντά στο γκριλ και το παρατηρούμε διαρκώς μην παρακαεί).

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 2106 φορές.


ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΜΠΑΡΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΡΙΓΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥΡΤΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΥΣΣΙΝΟ


ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ


ΚΕΪΚΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ – ΚΑΝΕΛΑ


ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΣΤΑΝΟΥ