ΤΡΟΥΦΕΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 25689 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

200 γρ. λευκή ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.σ. κακάο

50 γρ. σοκολάτα (με τουλάχιστον 60% κακάο)

150 γρ. βούτυρο (μαλακό ή τύπου βιτάμ)

250 γρ. μπισκότα (τύπου μιράντα ή πτι μπερ)

100 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο

Πραλίνα φουντουκιού (μερέντα, νουτέλα, ...)

 

Πως το κάνουμε:

Περνάμε τα μπισκότα στο μούλτι ή στο γουδί να τα κάνουμε σκόνη.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 250 γραμμάρια νερό και 200 γραμμάρια ζάχαρη σε δυνατή φωτιά.

Μόλις βράσει μετράμε 1 λεπτό και ρίχνουμε μέσα και 150 γραμμάρια βούτυρο, 50 γραμμάρια σοκολάτα και 1 κουταλιά της σούπας κακάο.

Το βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Όταν πέσει η θερμοκρασία προσθέτουμε τα αλεσμένα μπισκότα και ελάχιστο ινδοκάρυδο (20 γραμμάρια).

Ανακατώνουμε καλά, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.

Μετά με ένα κουτάλι (για να βγαίνει η ίδια ποσότητα πάντα) παίρνουμε μερίδες από το μίγμα, το πλάθουμε σε μπάλα και ανοίγουμε μια τρύπα από πάνω μέχρι το κέντρο της σφαίρας (με ένα στυλό).

Σε ένα μπρίκι βάζουμε 4 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού και μισό ποτήρι νερό. Ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σκοπός μας είναι η πραλίνα να γίνει ρευστή, λίγο πιο πηχτή από το μέλι.

Απλώνουμε το ινδοκάρυδο σε ένα πιάτο και περνάμε τα μπαλάκια πάνω του για να κολλήσει στην επιφάνειά τους.

Γεμίζουμε την τρύπα με πραλίνα φουντουκιού που την έχουμε βάλει σε κορνέ.

Εναλλακτικά μπορούμε να τη γεμίσουμε με μους σοκολάτας ή σαντιγί.

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 25689 φορές.


ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ


ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΓΙΑ …ΦΑΓΩΜΑ


ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ


ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ


CHOCO CREMΕ BRULEE


ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΙΚ


ΜΙΛΚΣΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ