ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΦΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 6763 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (πάνω από 60% κακάο)

80 γρ. του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ (σκόνη)

½ κ.σ. κανέλα

Λίγο ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού

Λίγο τριμμένο τζίντερ ή λίγο πιπέρι καγιέν (καυτερό)

¼ του φλιτζανιού τρούφα σοκολάτας

 

Πως το κάνουμε: 

Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λυώνουμε σε μπεν μαρί (βάζουμε το σκεύος μέσα σε ένα μεγαλύτερο το οποίο περιέχει νερό και το ζεσταίνουμε)

Μόλις αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα ρίχνουμε και 80 γραμμάρια κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη στιγμιαίου καφέ (αυτόν που κάνουμε τον φραπέ μας), λίγο ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού (στο μικρό τρίφτη), μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα και λίγο τριμμένο τζίντερ ή λίγο καυτερό πιπέρι καγιέν.

Ανακατεύουμε να λιώσει όλος ο καφές και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σκεπάζουμε με μια διαφάνεια και το αφήνουμε για 10 με 20 λεπτά να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου. Μετά το βάζουμε στο ψυγείο για να 4 ώρες περίπου.

Βάζουμε την τρούφα σε ένα πιάτο.

Με ένα κουτάλι (για  να παίρνουμε πάντα την ίδια ποσότητα) παίρνουμε από το μίγμα και πλάθουμε μπαλάκια.

Κυλάμε τα μπαλάκια πάνω στην τρούφα με ελαφριά πίεση ώστε να κολλήσει επάνω η τρούφα αλλά να μην αλλάξει το σχήμα της μπάλας.

Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για συντήρηση και τα βγάζουμε μόνο για να σερβίρουμε. 

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 6763 φορές.


ΑΝΘΙΣΜΕΝΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΚΡΕΜ ΜΠΡΥΛΕ (crème brûlée)


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ


ΠΑΣΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ


ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΥΜΙ


CHOCO CREMΕ BRULEE


ΠΑΣΤΕΛΙ