ΣΟΥΠΕΡ ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ - ΠΡΑΛΙΝΑΣ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 10803 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

1 σφικτό κέικ της αρεσκείας σας. Πορτοκάλι για παράδειγμα

2 σοκολάτες κουβερτούρες (πάνω από 60% κακάο)

1 μικρό βαζάκι πραλίνας φουντουκιού (μερέντα - νουτέλα)

Σιρόπι σοκολάτας (αυτό που ρίχνουμε στα παγωτά

Φιλέ αμυγδάλου

100 γρ. ζάχαρη

 

Πως το κάνουμε: 

Αφήνουμε το σφικτό κέικ να κρυώσει. Πώς το κάνουμε σφικτό; Βάζουμε ένα αβγό παραπάνω από ό,τι λέει η συνταγή και αφαιρούμε 60 γραμμάρια γάλα από όσο θα βάζαμε.

Με ένα πριονωτό μαχαίρι ψωμιού (τα μεγάλα μαχαίρια με τα μικρά δόντια) κόβουμε το πάνω μέρος του κέικ (όπως στη φωτογραφία. Χοντρό. Για να μην σπάσει.

Με ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα του κέικ από το κέντρο. Δεν πλησιάζουμε τα τοιχώματα για να μην το σπάσουμε.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 100 γραμμάρια ζάχαρη και 150 γραμμάρια νερό. Μόλις βράσει το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη μισή από τη ψύχα που αφαιρέσαμε.

Το ρίχνουμε σε ένα γιάλινο μπολ και μετά προσθέτουμε τη σοκολάτα που την έχουμε σπάσει σε κομμάτια.

Περνάμε το μίγμα για λίγο από το φούρνο μικροκυμμάτων για να μαλακώσει η σοκολάτα. Ίσα που να μαλακώσει.

Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο κέικ και το απλώνουμε να πάει παντού.

Από πάνω απλώνουμε πραλίνα ή (όπως στο κάτω δεξιά μέρος της εικόνας) λυωμένη σοκολάτα.

Βάζουμε από πάνω το "καπάκι" το κέικ.

Περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας και ρίχνουμε από πάνω το φιλέ αμυγδάλου!

Θα πάθετε chocolate overdose!

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 10803 φορές.


ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΣΟΥΠΑ ΜΟΚΚΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΣΟΚΟΖΕΛΕ


ΚΕΚΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ


CHEESECAKE ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ


ΚΕΙΚ ΤΩΝ 2 ΛΕΠΤΩΝ


ΣΠΙΤΙΚΗ ΒΟΤΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ