ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 2778 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

300 γρ. κουβερτούρα (με πάνω από 60% κακάο)

100 γρ. ταχίνι

100 γρ. μέλι

50 γρ. γλυκόζη

1 σφηνάκι κονιάκ

1 φακελάκι σουσάμι

 

Πως το κάνουμε:

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (σε ένα σκεύος που βρίσκεται μέσα σε ένα μεγαλύτερο σκεύος που βράζει νερό).

Προσοχή! Δεν πρέπει να πέσει ούτε σταγόνα νερό μέσα στη σοκολάτα.

Ανακατεύουμε και μόλις λυώσει, βγάζουμε το σκεύος από το βραστό νερό.

Ρίχνουμε 100 γραμμάρια ταχίνι, 100 γραμμάρια μέλι, 50 γραμμάρια γλυκόζη και 1 σφηνάκι κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε με διαφάνεια και το βάζουμε στη άκρη για να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου και μετά στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες να σφίξει.

Ρίχνουμε το σουσάμι σε ένα πιάτο.

Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε συγκεκριμένη ποσότητα από το υλικό (το κουτάλι το χρησιμοποιούμε για να παίρνουμε πάντα την ίδια ποσότητα) και πλάθουμε μπαλάκια τα οποία τα περνάμε στο σουσάμι για να κολλήσει επάνω.

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 2778 φορές.


ΤΟ ΚΕΪΚ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ


ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ


ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


COOKIES ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ


ΒΑΣΗ ΣΠΙΤΙΚΗΣ ΚΡΕΠΑΣ


ΚΕΚΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ


ΚΡΥΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΒΙΕΝΝΟΥΑ