ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 474725 φορές.


Υλικά Δημιουργίας

250 γρ Αποξηραμένα δαμάσκηνα

1 κούπα καρύδια μισά

250 ml κονιάκ

200 γρ κουβερτούρα ή Σκόνη κακάο άγλυκη

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα.

Βάζουμε τα δαμάσκηνα σε ένα μπολ ρίχνουμε το κονιάκ και τα αφήνουμε όλο το βράδυ.

Την άλλη μέρα στραγγίζουμε τα δαμάσκηνα από το κονιάκ.

Εδώ έχουμε 2 εναλλακτικες: την ελαφριά χωρίς καθόλου λιπαρά: 

1. Γεμίζουμε κάθε δαμάσκηνο με μισό καρύδι και τα ρολάρουμε μέσα στη σκόνη κακάο για να καλυφτούν.

ή

2. Λυώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Με ένα καλαμάκι από σουβλάκι σουβλίζουμε ένα δαμάσκηνο στραγγισμένο καλά από το κονιάκ ώστε να είναι στεγνό και το βουτάμε στη σοκολάτα. Αν θέλουμε πιο παχύ στρώμα, αφού παγώσει η σοκολάτα στο δαμάσκηνο το ξαναβουτάμε.

 

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 474725 φορές.


ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ


CHOCO-COCO


ΜΙΛΦΕΙΓ


ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ


ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ