ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΒΟΥΤΗΓΜΑ (FONDUE)
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 4206 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

200 γρ. σοκολάτα (με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο

50 γρ. σοκολάτα γάλακτος

50 γρ. κρεμα γάλακτος

1 κ.γ. ηλιέλαιο

Ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού.

Κομμάτια μπαγιάτικο κέικ

Κομμάτια φρούτου

 

Πως το κάνουμε:

Ξύνουμε τη φλούδα ενός πορτοκαλιού και με το μαχαίρι την κόφουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.

Σπάμε τις σοκολάτες σε κομματάκια, τη βάζουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος μαζί με τη κρέμα γάλακτος και ένα κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (μέσα σε ένα μεγαλύτερο σκεύος που βράζει νερό), ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι μέχρι να γίνει ρευστή και να μην υπάρχουν στερεά κομμάτια. www.chocosplash.gr

Με το που το βγάζουμε ρίχνουμε και τα μικρά κομμάτια φλούδας πορτοκαλιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βάζουμε το μεταλλικό σκεύος πάνω σε 3 (τρία) κουτάκια να σταθεί  και από κάτω βάζουμε ένα άναμμένο μικρό ρεσώ για να το κρατάει ζεστό.

Κόβουμε το μπαγιάτικο κέικ σε κυβάκια.

Κόβουμε τα φρούτα σε κομμάτια.

Σερβίρουμε μαζί με μικρά πηρουνάκια.

Ειδοποιήστε, μεγάλους και παιδιά, ότι βουτάμε ΜΙΑ ΦΟΡΑ την κάθε μπουκίτσα στο φοντύ.

Δεν δαγκώνουμε και ξαναβουτάμε τη δαγκωμένη μπουκιά μαζί με τα σάλια στο φοντύ.

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 4206 φορές.


MUFFINS ΜΕ ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΖ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΙΚ


ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΣΤΑΝΟΥ


ΤΟ ΣΟΚΟ-ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ