Ρολάκια φύλλο με μήλο και σοκολάτα
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 3050 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

1 φύλλο σφολιάτας

200 γρ. σοκολάτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο

30 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα

15 γρ. ζάχαρη άχνη

1 μικρό μήλο

1 αυγό (τον κρόκο μόνο)

Σκόνη κανέλας.

 

Πως το κάνουμε:

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Κόβουμε το φύλλο σε 8 λωρίδες και τις τοποθετούμε στο ταψί.

Τρυπάμε το φύλλο με πηρούνι.

Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα πασαλείφουμε με κανέλα και ζάχαρη.

Σπάμε τη ΜΙΣΗ σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.

Αλείφουμε τα φύλλα με τη λιωμένη σοκολάτα.

Προσθέστε το μήλο σε κομματάκια και τα τυλίγουμε σε ρολάκια.

Αλείφουμε τα σφολιατάκια με τον κρόκο ενός αυγού, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και προσθέτουμε τα αμύγδαλα από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά.

Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μπεν μαρί

Βουτάμε τα μισά (τις άκρες) των ρολών στη λιωμένη σοκολάτα.

 

Μπορείτε να προσθέστε μικρές σταφίδες, ξύσμα πορτοκαλιού, καλά ψιλοκομμένο καρύδι.

ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΤΕ με ό,τι σας αρέσει.

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 3050 φορές.


ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΜΟΚΑ


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ


ΜΙΛΦΕΙΓ


ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


CHOCO CHEESECAKE


ΤΡΟΥΦΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ –ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


ΚΕΪΚΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ – ΚΑΝΕΛΑ