ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 181171 φορές.


Υλικά Δημιουργίας

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

250 γρ. βούτυρο.

2 φλτζ. ζάχαρη.

4 αυγά.

5 κ.σ. κακάο σκόνη άγλυκο.

1 φλτζ γάλα.

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα.

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια κρέμα.

 

Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.

 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μίγμα εναλλάξ με το γάλα.

 

Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 1 ώρα.

 

Για να ελέγξουμε αν το κέικ είναι έτοιμο παίρνουμε μια  οδοντογλυφίδα και τη βυθίζουμε στο κέικ.

 

Αν όταν τη βγάλουμε είναι καθαρή (δεν έχει κομμάτια από τη ζύμη) τότε το κέικ είναι έτοιμο.

 

Όταν κρυώσει λίγο το κέικ πασπαλίζουμε με "ζάχαρη άχνη".

 

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 181171 φορές.


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΣΤΑΝΟΥ


ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΒΕΡΙΚΟΚΟ


ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ


ΣΟΚΟΜΕΛΩΟΥΣ ΞΥΛΑΚΙΑ


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΠΑΣΤΕΛΙ


ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΙΑ ΚΟΡΜΟΥΣ - ΛΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ