ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 3051 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

100 γρ. αλεύρι

2 αυγά

230 γρ. βούτυρο

160 γρ γάλα

200 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί

200 γρ. μαύρη ζάχαρη

1½ φλυτζάνι σταφίδες ξανθές

1½ φλυτζάνι σταφίδες μαύρες

½ φλυτζάνι κόντιτα (φρούτα γλασέ, ψιλοκομμένα)

2 κ.σ. μέλι

Χυμό από ½ μέτριο λεμόνι

Ξύσμα από τη φλούδα μισού μέτριου λεμονιού

1 κ.σ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. σκόνη κανέλας

¼ κ.γ. γαρίφαλα

¼ κ.γ.μοσχοκάρυδο

Άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα

 

Πως το κάνουμε:

Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη.

Χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα για 1 με 2 λεπτά.

Κατεβάζουμε στη χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε τα αυγά, το μέλι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, την ψίχα του ψωμιού τριμμένη, τη σκόνη κακάο, τις σταφίδες, τα κόντιτα, το κονιάκ και το γάλα).

Γυρνάμε στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.

Αλείφουμε τη φόρμα πουτίγκας με βούτυρο και την αλευρώνουμε.

Βάζουμε μέσα το μίγμα και σκεπάζουμε με λαδόκολλα βουτυρωμένη και από πάνω με αλουμινόχαρτο. Να προεξέχουν αρκετά και η λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο επειδή θα τα δέσουμε στη φόρμα με σπάγκο.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και βουτάμε μέσα 3 μικρά φλυτζάνια (π.χ. του ελληνικού καφέ).

Τοποθετούμε επάνω τη φόρμα.

Συμπληρώνουμε νερό έτσι ώστε να φτάσει μέχρι το μισό της φόρμας.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθεί επί 6 ώρες ενώ ανά μία ώρα περίπου ελέγχουμε το νερό και συμπληρώνουμε αυτό που έχει εξατμιστεί.

Μόλις τελειώσει το ψήσιμο αλλάζουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο με φρέσκα.

Γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη ή με λιωμένη σοκολάτα (σλουρπ)

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 3051 φορές.


ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΗΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


ΚΡΕΠΑ ΣΟΚΟΜΠΑΝΑΝΑ


ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΕ GANACHE


ΑΜΥΓΔΑΛΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ


ΔΙΠΛΕΣ


Cookies της Μαριγώς


ΤΟΥΡΤΑ BROWNIES ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΟΚΑ