ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 2704 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

 

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 αυγό

1 κ.σ. ζάχαρη

½ κούπα χλιαρό γάλα

½  κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

1 κ.σ. βούτυρο

Μερέντα

Ζάχαρη άχνη

 

Πως το κάνουμε:

 

Ανακατεύουμε την μαγιά, τη ζάχαρη, το γάλα με μια κουταλιά της σούπας αλεύρι. Αφήνουμε το χυλό για 10 λεπτά και προσθέτουμε το αυγό, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 30 -45 λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και τα ανοίγουμε σε μικρές πιτούλες πάχους 0.3 χιλιοστά περίπου.

Απλώνουμε στις πίτες μερέντα, τις διπλώνουμε στη μέση και μετά ενώνουμε τις γωνίες σχηματίζοντας ένα τρίγωνο.

Τοποθετούμε τρεις πίτες τη μια κοντά και τις σχηματίζουμε ένα τριαντάφυλλο.

Τοποθετούμε τα τριαντάφυλλα σε βουτυρωμένες φόρμες για μάφιν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο Κελσίου για 25 – 30 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 2704 φορές.


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ


ΚΕΪΚΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ – ΚΑΝΕΛΑ


ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ


BROWNIES


ΚΑΡΙΟΚΕΣ


ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΧΛΑΔΙ


ΣΟΥΠΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ