ΤΟΥΡΤΑ BROWNIES ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΟΚΑ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 12997 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

 

Για τη βάση

2 αυγά

100γρ κουβερτούρα

100γρ ζάχαρη

100γρ βούτυρο

100γρ καρύδια ψιλοκομμένα

30γρ μπισκότο αλεσμένο σκόνη

50γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

 

Για την κρέμα

500ml κρέμα γάλακτος

1φλιτζανάκι εσπρέσο ή 1 κουταλάκι του γλυκού νεσκαφέ διαλυμένο σε 1φλιτζανάκι νερό

4 φύλλα ζελατίνης

3 κ.σ. άχνη

 

 

Για την επικάλυψη

100γρ κρέμα γάλακτος

200γρ κουβερτούρα

 

 

Πως το κάνουμε:

 

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.

 Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε στα αυγά την λιωμένη σοκολάτα, το μπισκότο, τα καρύδια και το αλεύρι και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα καλά.

Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί (20 x 30) και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 20 περίπου λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για την κρέμα:

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν για 3-5 λεπτά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη να αφρατέψουν.

Όταν μαλακώσει η ζελατίνα την διαλύουμε στον ζεστό καφέ και τον ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μίγμα στη βάση του brownie.

Το βάζουμε στο ψυγείο και όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα φτιάχνουμε την γκανάζ :

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 12997 φορές.


ΤΟ ΚΕΪΚ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΦΕ


ΕΔΕΣΜΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΚΡΥΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΒΙΕΝΝΟΥΑ


ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ


ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΣΤΑΝΟΥ


ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ