ΤΟΥΡΤΑ BROWNIES ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΟΚΑ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 13178 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

 

Για τη βάση

2 αυγά

100γρ κουβερτούρα

100γρ ζάχαρη

100γρ βούτυρο

100γρ καρύδια ψιλοκομμένα

30γρ μπισκότο αλεσμένο σκόνη

50γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

 

Για την κρέμα

500ml κρέμα γάλακτος

1φλιτζανάκι εσπρέσο ή 1 κουταλάκι του γλυκού νεσκαφέ διαλυμένο σε 1φλιτζανάκι νερό

4 φύλλα ζελατίνης

3 κ.σ. άχνη

 

 

Για την επικάλυψη

100γρ κρέμα γάλακτος

200γρ κουβερτούρα

 

 

Πως το κάνουμε:

 

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.

 Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε στα αυγά την λιωμένη σοκολάτα, το μπισκότο, τα καρύδια και το αλεύρι και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα καλά.

Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί (20 x 30) και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 20 περίπου λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για την κρέμα:

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν για 3-5 λεπτά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη να αφρατέψουν.

Όταν μαλακώσει η ζελατίνα την διαλύουμε στον ζεστό καφέ και τον ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μίγμα στη βάση του brownie.

Το βάζουμε στο ψυγείο και όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα φτιάχνουμε την γκανάζ :

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 13178 φορές.


Η ΜΕΡΕΝΤΑ ΤΗΣ ΝΑΥΣΙΚΑΣ


ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΧΛΑΔΙ


ΑΤΟΜΙΚΗ BLACK FOREST


ΕΔΕΣΜΑ ΤΥΠΟΥ ΠΑΓΩΤΟ


ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ


SONHO DE CREME DO CHOCOLATE


ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ