ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΔΩΡΑΚΙΑ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 5488 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

 

250γρ βούτυρο

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300γρ άχνη ζάχαρη

3 αυγά

1 λεμόνι ξύσμα

1 κ.γ. backin powder

2 βανίλιες

½ φλτζ γάλα

Μαρμελάδα βερίκοκο

200γρ κουβερτούρα

100γρ κρέμα γάλακτος

 

Πως το κάνουμε:

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα.

Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν, την βανίλια, το ξύσμα και το γάλα.

Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 15 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.

Απλώνουμε το μίγμα (είναι λίγο πιο πηχτό από αυτό του κέικ) σε βουτυρωμένο ταψί 20x30.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 15 περίπου λεπτά.

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το κόβουμε σε ισομεγέθη κομμάτια και τα ενώνουμε με μαρμελάδα.

Για ευκολία κόβουμε ακριβώς στη μέση το μπισκότο όσο είναι χλιαρό, απλώνουμε στη μια επιφάνεια μαρμελάδα, καλύπτουμε με το άλλο μισό και το χωρίζουμε σε κομμάτια.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και καλύπτουμε τα πτι φουρ.

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 5488 φορές.


SONHO DE CREME DO CHOCOLATE


ΚΕΚΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ


ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


ΚΕΪΚ ΙΠΠΟΦΑΕΣ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ


COOKIES ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ


ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΒΑΝΤΑΣ


ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ


ΥΓΡΗ ΛΑΒΑ (χωρίς αλκοόλ - ή όχι)