CHEESE CAKE ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 4215 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

 

Για τη βάση

300 γρ κανταΐφι

50 γρ βούτυρο

1 φλτζ ζάχαρη

1 φλτζ νερό

1 κ.σ. χυμό λεμόνι

Για την κρέμα

400 γρ τυρί κρέμα (τύπου Φιλάδέλφεια)

3 κ.σ. σούπας ζάχαρη άχνη

3 φύλλα ζελατίνης

½  φλτζ χυμό πορτοκάλι

200 γρ. κρέμα γάλακτος

2 βανίλιες

Για την επικάλυψη

1 κούπα μαρμελάδα φράουλα (ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο)

2 κ.σ. νερό

 

Πως το κάνουμε:

Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ανοίγουμε το κανταΐφι για να αφρατέψει. Απλώνουμε από πάνω κομμάτια από το βούτυρο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο Κελσίου για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.

Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι. Μόλις αρχίσει να βράζει βράζουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό σε χλιαρό κανταΐφι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για την κρέμα βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για να μαλακώσουν. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με την ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες. Ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκάλι και λιώνουμε εκεί μέσα τα φύλλα ζελατίνης. Τα προσθέτουμε στην κρέμα τυριού.

Απλώνουμε την κρέμα στο σιροπιασμένο και κρύο κανταΐφι. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα για τουλάχιστον 3 ώρες.

Για την επικάλυψη ζεσταίνουμε το νερό και το ανακατεύουμε με την μαρμελάδα για να αραιώσει ελαφρά και την απλώνουμε πάνω στο γλυκό.

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 4215 φορές.


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ


ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΙΑ ΚΟΡΜΟΥΣ - ΛΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ


ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ


ΜΑΝΤΑΡΙΝΟΛΑΤΑΚΙΑ


ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΓΙΑ …ΦΑΓΩΜΑ


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


ΕΔΕΣΜΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ