ΠΑΣΤΕΛΙ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 3307 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

 

400γρ μέλι

200γρ αμύγδαλα

100γρ φουντούκια

100γρ σουσάμι

Λίγη φλούδα λεμονιού

 

Πως το κάνουμε:

Μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε σπιτικό παστέλι χωρίς τον κίνδυνο να καούμε είναι η ακόλουθη. Εκείνο που πρέπει να θυμόσαστε είναι να χρησιμοποιήσετε ίση ποσότητα μελιού και ξηρών καρπών.

 

Σε ένα βαθύ τηγάνι καβουρδίζουμε σταδιακά τους ξηρούς καρπούς. Ζεσταίνουμε καλά το τηγάνι και ρίχνουμε ξηρούς καρπούς και τους ανακατεύουμε για μερικά λεπτά (3-5) για να πάρουν ελάχιστο χρώμα και να βγάλουν το άρωμα τους.

 

Σε ένα ορθογώνιο ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς. Τους στρώνουμε για να υπάρχει ομοιόμορφο πάχος.

Βράζουμε το μέλι μαζί με τη φλούδα λεμονιού για 5 – 6 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό.

Τέλος αφαιρούμε τη φλούδα και ρίχνουμε το μέλι πάνω στους ξηρούς καρπούς.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και χαράζουμε το παστέλι όσο είναι ακόμα χλιαρό με ένα μαχαίρι ή με τον κόφτη της πίστας.

Μπορούμε να φτιάξουμε παστέλι με ότι ανάλατο ξηρό καρπό θέλουμε: κάσιους, φιστίκια, αμύγδαλα κ.α.

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 3307 φορές.


ΑΜΥΓΑΛΟΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΒΙΕΝΕΖΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ


ΤΟΥΡΤΑ BROWNIES ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΟΚΑ


Pops – chocobanana


ΜΟΥΣ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΜΕ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΒΟΥΤΗΓΜΑ (FONDUE)


ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΠΑΣΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ