ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΓΙΑ …ΦΑΓΩΜΑ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 1872 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

 

2 συσκευασίες μπισκότα τύπου πτι – μπερ

2 ασπράδια αυγού

Χυμό από ½ λεμόνι

2 κούπες ζάχαρη άχνη

1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική

Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Λαδόκολλα

 

Πως το κάνουμε:

Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο φτιάχνουμε την καραμέλα για να κολλήσουμε τα μπισκότα. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε μέσα την κρυσταλλική ζάχαρη και την αφήνουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει παχύρευστη σαν μέλι. Πρέπει να είμαστε πάνω από το τηγάνι επειδή η διαδικασία γίνεται πολύ γρήγορα όταν λιώσει η ζάχαρη. ΠΡΟΣΟΧΗ καίει!

Βουτάμε με προσοχή τις άκρες από τα μπισκότα και τα κολλάμε μεταξύ τους  προσπαθώντας να φτιάξουμε μικρά τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα κουτάκια.

Φτιάχνουμε και τα καπάκια των κουτιών με την ίδια διαδικασία.

Αφήνουμε να στεγνώσουν τα κουτάκια πάνω στη λαδόκολλα και ετοιμάζουμε το γλάσο για τη διακόσμηση.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε  τα ασπράδια αυγού, το χυμό και ρίχνουμε σταδιακά την άχνη ζάχαρη μέχρι το μίγμα μας να γίνει πολύ παχύρευστο. Αν είναι αραιό προσθέτουμε και άλλη ζάχαρη άχνη. Στο τέλος προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας.

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 1872 φορές.


ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ


ΜΙΛΚΣΕΙΚ ESPRESSO – ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ


ΡΙΓΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥΡΤΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΥΣΣΙΝΟ


ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ


ΕΔΕΣΜΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Pops – chocobanana


ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ