ΜΑΝΤΑΡΙΝΟΛΑΤΑΚΙΑ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 2339 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

Μανταρίνι ΧΩΡΙΣ κουκούτσι (πολύ σημαντικό το χωρίς κουκούτσι)

Σοκολάτα (με περιεκτικότητα κακάο πάνω από 60%)

Τρίμμα καρύδας

 

Πως το κάνουμε:

Ένα απίθανα δροσερό σοκολατάκι ψυγείου με 3 μόνο υλικά.

Αγοράζουμε μανταρίνια χωρίς κουκούτσια. Τα δοκιμάζουμε για να είμαστε σίγουροι. Προτιμάμε να είναι γλυκά και όχι μέτρια ή ξυνά.

Βέβαια όσο γλυκά και να είναι, σε σύγκριση με τη σοκολάτα θα φαίνονται ξυνά. Αυτό θα δημιουργεί την επιθυμητή αντίθεση στον ουρανίσκο.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Για να δείτε πως γίνεται το ΣΩΣΤΟ ΛΙΩΣΙΜΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ διαβάστε εδώ: http://www.chocosplash.gr/artro.php?id=5.

 

Ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και τα χωρίζουμε σε φέτες. Όχι με μαχαίρι. Στις φυσικές φέτες του μανταρινιού.

 

Απλώνουμε λαδόκολλα και βουτάμε κάθε κομμάτι από μία φορά μέσα στη σοκολάτα μέχρι τη μέση του κομματιού και το αφήνουμε στη λαδόκολλα.

Μόλις κάνουμε και το τελευταίο, αρχίζουμε από την αρχή. Έτσι αποκτάει παχύτερο στρώμα σοκολάτας.

 

Επαναλαμβάνουμε και τρίτη φορά μόνο που στην τρίτη φορά με το που αφήνουμε το κομμάτι πάνω στη λαδόκολλα του ρίχνουμε λίγο τριμμένο ινδοκάρυδο (ή ό,τι άλλο θέλουμε. π.χ.: τρούφα).

 

Διατηρήστε τα στο πιο ψηλό ράφι του ψυγείου ή στην πόρτα του ψυγείου για να είναι δροσερά.

 

Γιατί αυτό; Επειδή η σοκολάτα στο ψυγείο "ασπρίζει" (παγώνουν τα λιπαρά της). Έτσι τη βάζουμε στο ψυγείο, αλλά στο σημείο με τη μεγαλύτερη θερμοκρασία. Είτε πολύ ψηλά, είτε ψηλά στην πόρτα, εκεί που πρέπει να βάζουμε και τα βούτυρα για να είναι μαλακά (ρε τι μαθαίνουμε σήμερα).

 

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 2339 φορές.


ΑΕΡΙΝΗ ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ


MONKEY BREAD


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ


ΜΠΑΡΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


XXXL TWIX


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ


ΠΑΣΤΕΛΙ


CHEESECAKE ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ