ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 7082 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

400 γρ. κουβερτούρα

200 γρ. βιτάμ

5 αυγά (L)

2 λουβιά βανίλιας (εκείνα τα μικρά άσπρα φυσίγγια με το κόκκινο καπάκι) 

1½ φλτζ. ζάχαρη (άσπρη κρυσταλλική)

1 φλτζ. φαρινάπ (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)

1 κ.σ. μέλι 

½ κ.σ. κανέλα 

 

Πως το κάνουμε:

Αφήνουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει.

 

Χτυπάμε στο μιξερ τα 5 αυγά με τη ζάχαρη και το βιτάμ μέχρι να φουσκώσουν.

 

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο προηγούμενο μίγμα αυγά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

 

Κοσκινιζουμε το αλεύρι και τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας με προσοχή.

Στο τέλος προσθέτουμε την κανέλα και το μέλι.

 

Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 30 - 40 λεπτά.

 

Σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό ανά κομμάτι και ρίχνουμε και σιρόπι σοκολάτας.

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 7082 φορές.


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ


ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΠΡΑΛΙΝΕΣ ΟΠΕΡΑ


ΦΛΟΥΔΕΣ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΝΤΟΝΑΤΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ


ΚΡΕΜ ΜΠΡΥΛΕ (crème brûlée)


COOKIES ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ