ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 6821 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

400 γρ. κουβερτούρα

200 γρ. βιτάμ

5 αυγά (L)

2 λουβιά βανίλιας (εκείνα τα μικρά άσπρα φυσίγγια με το κόκκινο καπάκι) 

1½ φλτζ. ζάχαρη (άσπρη κρυσταλλική)

1 φλτζ. φαρινάπ (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)

1 κ.σ. μέλι 

½ κ.σ. κανέλα 

 

Πως το κάνουμε:

Αφήνουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει.

 

Χτυπάμε στο μιξερ τα 5 αυγά με τη ζάχαρη και το βιτάμ μέχρι να φουσκώσουν.

 

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο προηγούμενο μίγμα αυγά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

 

Κοσκινιζουμε το αλεύρι και τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας με προσοχή.

Στο τέλος προσθέτουμε την κανέλα και το μέλι.

 

Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 30 - 40 λεπτά.

 

Σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό ανά κομμάτι και ρίχνουμε και σιρόπι σοκολάτας.

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 6821 φορές.


COOKIES ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΦΕ


ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ


ΚΑΥΤΕΣ ΤΡΟΥΦΕΣ


ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ-ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ


ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΜΕ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΡ