ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 525947 φορές.


Υλικά Δημιουργίας

400 γρ. κουβερτούρα (με πάνω από 60% κακάο)

200 γρ. βούτυρο (τύπου βιτάμ)

5 αυγά (L)

1½ φλτζ. ζάχαρη (άσπρη κρυσταλλική)

1 φλτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 λουβιά βανίλιας (εκείνα τα μικρά άσπρα φυσίγγια με το κόκκινο καπάκι)

½ κ.σ. κανέλα

1 κ.σ. μέλι

 

Καλλιτεχνική Διαδιακασία

Αφήνουμε το βούτυρο έξω για να μαλακώσει.

Χτυπάμε στο μιξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το βιτάμ μέχρι να φουσκώσουν.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο προηγούμενο μίγμα (αυγά, ζάχαρη, βούτυρο) και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

 

Κοσκινιζουμε το αλεύρι και τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας με προσοχή.

Στο τέλος προσθέτουμε την κανέλα και το μέλι.

 

Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 30-40 λεπτά.

Τρώγεται ζεστή ή κρύα, είναι το ίδιο νόστιμη λένε. Δεν ξέρω. Δεν προλαβαίνει να κρυώσει!

 

Το κοσκίνισμα του αλευριού προσθέτει μόρια αέρα και κάνει το κέικ πιο αφράτο.

Επίσης το χτύπημα με μίξερ κάνει το κέικ πιο αφράτο από ότι το χτύπημα με το χέρι

 

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 525947 φορές.


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ - ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


CHOCO CHEESECAKE


BROWNIES


ΣΟΚΟΛΑΤΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ


ΚΑΥΤΕΣ ΤΡΟΥΦΕΣ


ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


ΜΙΛΚΣΕΙΚ ESPRESSO – ΣΟΚΟΛΑΤΑ