ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 30924 φορές.


Υλικά Δημιουργίας

Για το παντεσπάνι

250 γρ αλεύρι

150 γρ ζάχαρη

6 αυγά

2 κ.σ. κακάο σκόνη άγλυκη

½ φλτζ βούτυρο

50 γρ κουβερτούρα

1 κούπα αλεσμένα φουντούκια

 

Για τη γέμιση

150 γρ κουβερτούρα

150 γρ βούτυρο

300 γρ άχνη ζάχαρη

½ φλτζ γάλα

1 κούπα κρέμα γάλακτος

1 κούπα φουντούκια

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να μπορούν να γίνουν κορυφές από το μίγμα όταν το σηκώνουμε με ένα πιρούνι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά - σιγά στα αυγά.

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και την προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με τα φουντούκια αλεσμένα.

Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο Κελσίου για 40 - 45 λεπτά.

Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και το χωρίζουμε στα δύο οριζόντια.

Για τη γέμιση λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη μισή άχνη και το γαλά μέχρι να γίνουν κρέμα.

Χτυπάμε την υπόλοιπη άχνη με την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.

Ανακατεύουμε την κουβερτούρα με την κρέμα βουτύρου και στη συνέχεια προσθέτουμε την σαντιγί και τα φουντούκια αλεσμένα όσο γίνεται πιο πολύ.

Απλώνουμε τη μισή γέμιση στο κάτω παντεσπάνι, σκεπάζουμε με το άλλα και με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε όλη την τούρτα.

 

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 30924 φορές.


ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΓΚΟΣΤΑΦΥΛΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


ΠΡΑΛΙΝΕΣ ΟΠΕΡΑ


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ


ΒΑΣΗ ΣΠΙΤΙΚΗΣ ΚΡΕΠΑΣ