ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 9526 φορές.


Υλικά Δημιουργίας

 

Για το παντεσπάνι

125 γρ αλεύρι

125 γρ ζάχαρη

2 κ.σ. κακάο σκόνη άγλυκη

5 αυγά

 

Για τη μους

1/3 φλτζ ζάχαρη

1 κούπα χυμό πορτοκάλι

2 φύλλα ζελατίνης

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (ακέρωτο)

2 κούπες σαντιγί

2 αυγά

 

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα.

Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και ρίχνουμε το μίγμα.

Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 200ο Κελσίου για 10 - 12 λεπτά.

Για τη μους χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι.

Διαλύουμε τη ζελατίνη σε 3 κουταλιές βραστό νερό και την ανακατεύουμε καλά στη μους.

Προσθέτουμε τη σαντιγί και τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα.

Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα.

Χωρίζουμε το παντεσπάνι στη μέση οριζόντια και απλώνουμε στον κάτω δίσκο τη μους.

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 9526 φορές.


ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ


ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ-ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ


ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΕ GANACHE


ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ


ΤΟ ΣΟΚΟ-ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ


ΤΑΡΤΑ ΑΧΛΑΔΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΚΡΕΜ ΜΠΡΥΛΕ (crème brûlée)


ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ