ΜΟΥΣ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΜΕ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 11919 φορές.


Υλικά Δημιουργίας

Για τη μους

500 γρ πουρέ κάστανου

4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

2 κούπες κρέμα γάλακτος

3 φύλλα ζελατίνας

Για τη σως

1 φλτζ κρέμα γάλακτος

1 φλτζ γάλα

125 γρ κουβερτούρα

4 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα λιώνουμε σε 5 κουταλιές ζεστό νερό.

Ζεσταίνουμε 1 κούπα κρέμα γάλακτος, χωρίς να τη βράσουμε και ρίχνουμε μέσα την άχνη και τα φύλλα ζελατίνης.

Χτυπάμε για λίγο την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τον πουρέ κάστανο και την κρέμα με τα φύλλα ζελατίνης. Χωρίζουμε σε ατομικά μπολ τη μους και την αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Βράζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το ρούμι και μόλις κρυώσει λίγο τη σερβίρουμε πάνω στη μους.

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 11919 φορές.


ΠΡΑΛΙΝΕΣ ΟΠΕΡΑ


MILK SHAKE ΣΟΚΟΜΠΑΝΑΝΑ


ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ


ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ


ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ


ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ


ΜΑΦΙΝΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ - ΒΥΣΣΙΝΟΥ