ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 670750 φορές.


Υλικά Δημιουργίας

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250 γρ. βούτυρο

2 φλιτζάνι ζάχαρη

4 αυγά

1 φλιτζάνι γάλα

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

 

Για την επικάλυψη:

150 γρ. κουβερτούρα

3 κ.σ. γάλα

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μίγμα εναλλάξ με το γάλα.

Στο τέλος προσθέτουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα.

Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα (μην το γεμίσετε μέχρι πάνω, επειδή θα φουσκώσει)

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 1 ώρα.

Στα 45, 50, 55 λεπτά το ελέγχουμε επειδή φούρνος από φούρνο έχει διαφορές.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά.

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το γάλα και το ρίχνουμε πάνω στο κέικ.

Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Η συνταγή είναι από το βιβλίο ΝΕΡΑΪΔΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ (εκδόσεις Οξυγόνο).

Η φωτογραφία είναι δική μας, στη δική μας κουζίνα.

 

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 670750 φορές.


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΦΛΟΥΔΕΣ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΜΕ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


CUPCAKE ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΦΡΑΟΥΛΑ!


COOKIES ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΣΟΚΟΜΑΦΙΝΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ