ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 60372 φορές.


Υλικά Δημιουργίας

1 λίτρο φρέσκο γάλα

1 κούπα κρέμα γάλακτος

½ κούπα ρύζι αρμπόριο (ειδικό ρύζι για ριζότο)

200 γρ λευκή κουβερτούρα

1 κούπα αποξηραμένα φρούτα

2 κ.σ. βούτυρο

½ κούπα ζάχαρη

1 φλτζ λευκό κρασί

Κανέλα

Καστανή ζάχαρη

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.

Όταν λιώσει, χωρίς να κάψει, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το κρασί.

Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια.

Μόλις απορροφηθεί όλο το γάλα συνεχίζουμε και ρίχνουμε λίγο γάλα ακόμα.

Στο ριζότο το υγρό μπαίνει τμηματικά στο ρύζι, ανά φλιτζάνι και όταν η ποσότητα απορροφηθεί βάζουμε  και άλλο υγρό.

Συνεχίζουμε να ρίχνουμε τμηματικά το γάλα και να ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.

Όταν τελειώσει το γάλα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα σε κομμάτια.

Μόλις χυλώσει το μίγμα προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα κομμένα σε μικρά κομμάτια.

 Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 60372 φορές.


ΜΠΑΡΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟYΒΕΡΤΟΥΡΑ


ΤΟ ΚΕΪΚ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ


ΚΟΥΠΑ - ΚΕΪΚ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΜΑΤΑ


ΜΙΛΚΣΕΙΚ ESPRESSO – ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


ΑΜΥΓΔΑΛΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ