ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 64385 φορές.


Υλικά Δημιουργίας

500 γρ αλεύρι (φαρίνα) που φουσκώνει μόνο του

250 γρ βούτυρο

2 φλτζ ζάχαρη, λευκή κρυσταλλική

4 αυγά L

5 κ.σ. κακάο σκόνη άγλυκο (χωρίς ζάχαρη)

1 φλτζ χυμό πορτοκάλι

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

  

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο Κελσίου

Στο μίξερ χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Να λιώσει δηλαδή εντελώς η ζάχαρη.

Κατεβάζουμε την ταχύτητα στη μεσαία και προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μίγμα εναλλάξ με το χυμό.

Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 1 ώρα.

Από τα 45 λεπτά ελέγχουμε ανά πεντάλεπτο με ένα μαχαίρι αν είναι έτοιμο.

Βυθίζουμε το μαχαίρι στο κέικ. Αν το μαχαίρι βγει στεγνό, τότε το κέικ είναι έτοιμο, ανεξάρτητα από το αν πέρασε η ώρα.

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 64385 φορές.


ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΕ GANACHE


COOKIES ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ


ΕΥΚΟΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΟΥΡΤΑ


ΝΤΟΝΑΤΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΧΛΑΔΙ


ΤΟΥΡΤΑ BROWNIES ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΟΚΑ


ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ


ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ