ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 64569 φορές.


Υλικά Δημιουργίας

500 γρ αλεύρι (φαρίνα) που φουσκώνει μόνο του

250 γρ βούτυρο

2 φλτζ ζάχαρη, λευκή κρυσταλλική

4 αυγά L

5 κ.σ. κακάο σκόνη άγλυκο (χωρίς ζάχαρη)

1 φλτζ χυμό πορτοκάλι

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

  

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο Κελσίου

Στο μίξερ χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Να λιώσει δηλαδή εντελώς η ζάχαρη.

Κατεβάζουμε την ταχύτητα στη μεσαία και προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μίγμα εναλλάξ με το χυμό.

Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 1 ώρα.

Από τα 45 λεπτά ελέγχουμε ανά πεντάλεπτο με ένα μαχαίρι αν είναι έτοιμο.

Βυθίζουμε το μαχαίρι στο κέικ. Αν το μαχαίρι βγει στεγνό, τότε το κέικ είναι έτοιμο, ανεξάρτητα από το αν πέρασε η ώρα.

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 64569 φορές.


Ρολάκια φύλλο με μήλο και σοκολάτα


ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ


ΚΑΡΙΟΚΕΣ


ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΜΟΚΑ


ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ


ΔΙΧΡΩΜΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΧΙΟΝΑΤΕΣ


ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ