ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 391433 φορές.


Υλικά Δημιουργίας

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. σκόνη κακάο άγλυκη

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

1 φλτζ ζάχαρη

1 βανίλια

½ κούπα γάλα

½ κούπα φυτικό λάδι με ουδέτερο άρωμα

2 αυγά

Για τη γέμιση

1 κούπα κρέμα γάλακτος

250 γρ κουβερτούρα

 

Καλλιτεχνική Δημιουργία

Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, την βανίλια, το μπέικ και το αλάτι.

Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά και το λάδι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής χυλός.

Ρίχνουμε το χυλό σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 30 - 40 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το κόβουμε οριζόντια στη μέση.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και προσθέτοντας την κουβερτούρα σε κομμάτια.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αν το μίγμα είναι πολύ ρευστό το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει.

Συναρμολογούμε το κέικ βάζοντας το 1/3 της γέμισης στο κάτω κομμάτι, καλύπτουμε με το δεύτερο, στρώνουμε ακόμα 1/3 γέμισης και με την υπόλοιπη γέμιση καλύπτουμε το κέικ γύρω γύρω.

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 391433 φορές.


ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ


ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ


ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ


ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΣΟΥΠΑ ΜΟΚΚΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ


ΤΡΟΥΦΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ –ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙ


ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ