ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 206300 φορές.


Υλικά δημιουργίας

250 γρ κουβερτούρα

100 γρ κουβερτούρα γάλακτος

1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι (Grand Marnier)

1 βανιλέτα (φακελάκι ζάχαρης με άρωμα βανίλιας)

3 κ.σ. βούτυρο

1 φλτζ γάλα

2 πορτοκάλια (χυμό και ξύσμα)

2 κ.σ. άχνη

500 γρ κρέμα γάλακτος

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το γάλα και πριν βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε το λικέρ και τις κουβερτούρες κομμένες σε κομμάτια.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουνε.

Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την βανιλέτα και την άχνη να πήξουν, χωρίς να γίνουν σαντιγί.

Ανακατεύουμε απαλά με τη λιωμένη κουβερτούρα.

Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ τη μους και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 206300 φορές.


ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙ


ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ


ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ


ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ


ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΤΡΟΥΦΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΔΩΡΑΚΙΑ