ΚΑΡΙΟΚΕΣ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 220862 φορές.


Υλικά Δημιουργίας

1 φλτζ γάλα

1 φλτζ βιτάμ λιωμένο

1 φλτζ άχνη

2 κ.σ. μέλι

2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ

2 κούπες καρύδια

5 κ.σ. σκόνη κακάο άγλυκη

2 βανίλιες

2 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)

500 γρ κουβερτούρα

 

 

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη.

Το ίδιο κάνουμε και με τα καρύδια.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια και τα μπισκότα και προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, την άχνη, το μέλι, το κακάο, τις βανίλιες και το κονιάκ.

Πλάθουμε το μίγμα για να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.

Φτιάχνουμε με τη ζύμη ένα στρογγυλό μπαστούνι και το τυλίγουμε σφιχτά σε μια λαδόκολλα.

Αφήνουμε το μπαστούνι στο ψυγείο για 3 -4 ώρες για να σφίξει καλά.

Κόβουμε ροδέλες 1 εκατοστού και τις χωρίζουμε στη μέση.

Τις βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα και τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

 

Σημείωση: τα μπισκότα μπορούν να αντικατασταθούν και από μπαγιάτικο κέικ!!!

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 220862 φορές.


ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ


ΣΟΚΟΜΕΛΩΟΥΣ ΞΥΛΑΚΙΑ


ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΒΙΕΝΕΖΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ


ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΒΟΥΤΗΓΜΑ (FONDUE)


ΚΟΥΠΑ - ΚΕΪΚ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΜΑΤΑ


ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ ΤΡΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΚΑΦΕ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ®