ΚΑΡΙΟΚΕΣ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 220336 φορές.


Υλικά Δημιουργίας

1 φλτζ γάλα

1 φλτζ βιτάμ λιωμένο

1 φλτζ άχνη

2 κ.σ. μέλι

2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ

2 κούπες καρύδια

5 κ.σ. σκόνη κακάο άγλυκη

2 βανίλιες

2 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)

500 γρ κουβερτούρα

 

 

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη.

Το ίδιο κάνουμε και με τα καρύδια.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια και τα μπισκότα και προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, την άχνη, το μέλι, το κακάο, τις βανίλιες και το κονιάκ.

Πλάθουμε το μίγμα για να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.

Φτιάχνουμε με τη ζύμη ένα στρογγυλό μπαστούνι και το τυλίγουμε σφιχτά σε μια λαδόκολλα.

Αφήνουμε το μπαστούνι στο ψυγείο για 3 -4 ώρες για να σφίξει καλά.

Κόβουμε ροδέλες 1 εκατοστού και τις χωρίζουμε στη μέση.

Τις βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα και τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

 

Σημείωση: τα μπισκότα μπορούν να αντικατασταθούν και από μπαγιάτικο κέικ!!!

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 220336 φορές.


ΥΓΡΗ ΛΑΒΑ (χωρίς αλκοόλ - ή όχι)


ΚΡΕΜ ΜΠΡΥΛΕ (crème brûlée)


ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΒΕΡΙΚΟΚΟ


ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑΣ


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΤΟΥΡΤΑ «ΜΑΥΡΗ ΠΕΡΛΑ»


ΚΕΙΚ ΚΑΚΑΟ


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΚΟΥΑΚΕΡ