ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 31475 φορές.


Υλικά Δημιουργίας

500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1½ φλτζ ζάχαρη

½ φλτζ μαύρη ζάχαρη

4 αυγά

250γρ βούτυρο

1φλτζ γάλα

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα κανέλα

1 βανίλια

5 κ.σ. σκόνη κακάο άγλυκη

150 γρ σοκολάτα

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, την κανέλα και τη βανίλια.

Τα προσθέτουμε στα αυγά με τη ζάχαρη εναλλάξ με το γάλα.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 1 ώρα.

Μπήγουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και όσο είναι ζεστό, χωρίς να το ξεφορμάρουμε, εκεί που υπάρχουν τα σκασίματα μπήγουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια.

Αν δεν έχει σκασίματα κάνουμε μόνοι μας μερικές χαρακιές με το μαχαίρι και μπήγουμε τη σοκολάτα.

Σκεπάζουμε το κέικ με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε 15 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε.

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 31475 φορές.


PALMIERS


ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΕΔΕΣΜΑ ΤΥΠΟΥ ΠΑΓΩΤΟ


ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΚΟΥΑΚΕΡ


ΜΑΝΤΑΡΙΝΟΛΑΤΑΚΙΑ


ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ


ΜΠΑΡΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ