ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 30485 φορές.


Υλικά Δημιουργίας

500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1½ φλτζ ζάχαρη

½ φλτζ μαύρη ζάχαρη

4 αυγά

250γρ βούτυρο

1φλτζ γάλα

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα κανέλα

1 βανίλια

5 κ.σ. σκόνη κακάο άγλυκη

150 γρ σοκολάτα

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, την κανέλα και τη βανίλια.

Τα προσθέτουμε στα αυγά με τη ζάχαρη εναλλάξ με το γάλα.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 1 ώρα.

Μπήγουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και όσο είναι ζεστό, χωρίς να το ξεφορμάρουμε, εκεί που υπάρχουν τα σκασίματα μπήγουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια.

Αν δεν έχει σκασίματα κάνουμε μόνοι μας μερικές χαρακιές με το μαχαίρι και μπήγουμε τη σοκολάτα.

Σκεπάζουμε το κέικ με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε 15 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε.

 

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 30485 φορές.


PALMIERS


ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


ΜΙΛΚΣΕΙΚ ESPRESSO – ΣΟΚΟΛΑΤΑ


CHEESE CAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ


ΕΥΚΟΛΗ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ (ΡΟΦΗΜΑ)


Η ΤΟΥΡΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ


ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE