ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΑΜΥΓΔΑΛΟ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 203381 φορές.


Υλικά δημιουργίας:

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

4 αυγά

2 φλτζ ζάχαρη

250 γρ. βούτυρο

1 φλτζ γάλα

1 φλτζ κρέμα γάλακτος

2 φλτζ αμύγδαλο ψιλοκομμένο

200 γρ. κουβερτούρα

1 κ.γ. κανέλα

1 πρέζα αλάτι

1 βανίλια

2 κ.σ.λικέρ αμαρέττο (προαιρετικά)

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία:

Κοσκινίζουμε, σε ένα μεγάλο μπολ, το αλεύρι, την κανέλα και το αλάτι.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Ζεσταίνουμε την κρέμα την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίζει να βράζει την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Προσθέτουμε στο βούτυρο με τη ζάχαρη τα αυγά ένα ένα.

Στη συνέχεια το αλεύρι με την κανέλα, εναλλάξ με το γάλα.

Μόλις γίνει το μίγμα λείο, το κατεβάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε την λιωμένη στην κρέμα κουβερτούρα, το λικέρ και το αμύγδαλο.

Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 1 περίπου ώρα.

Μπήγουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και αν βγει η λάμα καθαρή, χωρίς ίχνος ζύμης, το κέικ είναι έτοιμο.

Αν το κέικ έχει αρπάξει από πάνω και μέσα είναι ωμό, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 203381 φορές.


ΣΟΥΠΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΒΕΛΟΥΤΕ


ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΡΟΥΜΙ


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ


ΚΡΥΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΒΙΕΝΝΟΥΑ


ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΒΕΡΙΚΟΚΟ


ΠΑΣΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ


CHOCO CREMΕ BRULEE


ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ