ΨΩΜΙ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
Η συνταγή αυτή έχει διαβαστεί 15550 φορές.


Τι θα χρειαστούμε:

300 γρ. χλιαρό νερό

200 γρ. φαρίνα

300 γρ. αλεύρι τύπου 55%

30 γρ. ζάχαρη

8 γρ. αλάτι

25 γρ. μαργαρίνη μαλακή ή υγρή

12 γρ. νωπή μαγιά

20 γρ. σκόνη κακάο

50 γρ. ξανθιά σταφίδα

100 γρ. chocolate chips (κομματάκια σοκολάτας)

 

Καλλιτεχνική διαδικασία

Ρίχνουμε στον κάδο 300 γραμμάρια χλιαρό νερό και 12 γραμμάρια νωπή μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μαγιά.

Μετά ρίχνουμε όλα τα υλικά ΕΚΤΟΣ από τις σταφίδες και τα κομματάκια σοκολάτας.

Ζυμώνουμε στο μίξερ 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Χωρίς να κλείσουμε το μίξερ ρίχνουμε τις σταφίδες και τα κομμάτια σοκολάτας και ζυμώνουμε για άλλα 2 λεπτά.

Σκεπάζουμε τον κάδο με μια στεγνή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Κόβουμε τη ζύμη στα 3 ή στα 2 και την πλάθουμε σε καρβελάκια.

Βρέχουμε ένα καθαρό σφουγγάρι και ρολάρουμε (περνάμε περιστροφικά) τα καρβέλια επάνω του και μετά πάνω σε ένα δίσκο με κρυσταλική ζάχαρη.

Βάζουμε τα καρβελάκια σε ένα βαθύ ταψί και το σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα (να μην ακουμπάει στα καρβέλια η πετσέτα) και τα αφήνουμε για 35 λεπτά στους 35 βαθμούς θερμοκρασία.

Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Στο κάτω μέρος του φούρνου βάζουμε ένα ρηχό ταψί γεμάτο νερό.

Τα τελευταία 15 λεπτά του ψησίματος αφήνουμε λίγο ανοικτή την πόρτα του φούρνου για να φύγει η υγρασία.

Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Κάνε Like! Τι σου ζητάνε;



Αυτή τη συνταγή την έχουν διαβάσει 15550 φορές.


ΑΠΛΗ ΣΟΥΠΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΦΛΟΥΔΕΣ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ


ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΗΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΚΟΥΑΚΕΡ