Υλικά δημιουργίας
4 αυγά
100 γρ ζάχαρη
50 γρ σκόνη αμυγδάλου
50 γρ σκόνη φουντουκιού
50γρ αλεύρι
50 γρ αμύγδαλο φιλέ
Για τη γέμιση
100 γρ κουβερτούρα
2 κ.σ. βούτυρο
300 γρ κρέμα γάλακτος
Καλλιτεχνική διαδικασία
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για δέκα λεπτά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη αμυγδάλου και φουντουκιού και τα προσθέτουμε στα αυγά.
Ρίχνουμε το μίγμα σε δυο μικρές βουτυρωμένες φόρμες και ψήνουμε τα παντεσπάνια για 15 - 20λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν στις φόρμες πριν τα βγάλουμε.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Τα ενώνουμε και τα αφήνουμε να σφίξουν.
Στρώνουμε στο ένα παντεσπάνι τη μισή κρέμα και βάζουμε από πάνω το άλλο.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και γαρνίρουμε με το φιλέ αμυγδάλου.